Függőség level: 2400

A jó öreg Rainbow Dash

Kitaláltam egy formátumot, és hőn szeretett pilóta társaim azzal cikiztek, ezt csak azért csináltam, hogy asztalra tehessem a kedvenc hajómat, Dash Rendar YT-2400 – asát. Persze senki se fogja utólag elhinni, de az járt a fejemben, bottal se piszkálnám! Nem, elég volt, az már játékmechanikailag a GhostFenn hez jobban hasonlít az 1.0ból, mint a régi önmagára.

Ez az elhatározás addig tartott ki, amíg egy Dash-Corran listát építve, “The Outlaw” Gergő át nem küldött egy saját listát. Egy Dash-Corran listát. Na ott kicsit elpattant egy idegszál.

Addig csak nézegettem a lehetőségeket, ezután mélyen elhatárolódtam az ötlettől is. Végül csak-csak visszaültem a tervezőpadhoz, miután Gergő nagylelkűen átengedte nekem a szerepet, hogy ne vigyünk már egy ilyen kicsi eseményre ugyan olyan listát.

Ami végül egy egészen tisztes, 20 fős rendezvény lett. Nem is olyan kicsi.

Dash Rendar (98)
Lone Wolf (5)
Bistan (14)
Perceptive Copilot (8)
Outrider (14)
Feedback Array (4)

Wedge Antilles (55)
Outmaneuver (6)
Afterburners (6)
Servomotor S-Foils (0)

Total: 210

View in Yet Another Squad Builder 2.0

Dash, az Outrider, Bistan és a Feedback array 10 pont engedményt hozott, így hozhattam 210 pontos sereget, bár bid eldöntésre nem sok esélyem maradt.

A lista működéséről röviden

Dash lesz@rja az akadályokat mozgáskor (meghatározás játékostárstól átvéve). Az Outrider title segít abban, hogy ne blokkolják, vagy a játékban alig jelenlévő stressz kontroll kisebb szerepű legyen, illetve a jó pozícionálás után az akadályozott lövésre az ellenfél nem kap bónusz védőkockát.

Itt a Lone Wolf – Trick shot egyéni preferencia kérdése, de a körönként 1 kocka újradobás (akár defenzív!!!) stabilabb eredmény, mint a pár körönként Trick shot plusz kocka.

Bistan a végjátékíg enged, hogy támadjak még egy hajót, akire Dash nem lőtt abban a körben. Akár ugyan abban a tűzívben, de egyszer összejött, hogy a két ellentétesbe ment a két támadás. Perceptive copilot duplafókusza a Rouge oneból ismert gunnerrel jól kombózik, akár mindkét támadásra jut módosító, vagy nehéz körben stabilan védekezhetünk.

A feedback array itt egy “mentális” fegyver, ebben a formátumban 1 pontért potenciális ászgyilkos, így Dash blokkjától is félhetnek, vagy az ő megblokkolásától is egyes hajók.

Társnak azért választottam Wedgeet, mert sokak szemében tüske, egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy sokáig a pályán hagyják és életben maradjon, mert közben folyamatosan sebez. A mostani verzió a murder hobo Wedge konfigurációm, azaz, eszetlenül megy a pályán, és a legrövidebb idő alatt igyekszik a legtöbbet sebezni. – 2 agility nem tréfa dolog, legtöbb esetben már 0-2 kockával védekeznek ellenünk legfeljebb. Az afterburners segít elmenekülni (helyes használat), vagy egy Range 1be beérő flankelést végrehajtani (helytelen, de mókás használat). Murder hobo, mert mindeközben nem törődik magával vagy a túlélésével.

Legutóbbi listáimmal ellentétben (ahol mindig, minden meccsem időre ment), most mind a 4 mérkőzésen 75 perc előtt vége lett az összecsapásaimnak, háromszor a leghamarabb a többiekhez képest. Ez nem feltétlen előny, de voltak a múltban, akik 1.0ban hasonló stílusú listákat élveztek (pl Bossk Dengar, győzöl vagy veszítesz, az mindegy, de gyorsan) .

2400 indok, hogy szeresd ezt a hajót!

A versenyről

Szerencsére sokak fantáziáját megmozgatta a plusz pontos formátum (részletek itt) . Páran csak kis előnyt csikartak ki, de egyesek (helyesen) feszegették a rendszer határait 19 és 21 pont előnnyel. Listák itt!

A 20 főből 19 jelent meg, ami nem olyan nagy lemorzsolódás, mint amire számítottam. Volt már decemberben 20% is.

Első Mérkőzés: Dani

Hát Dani aktív éjszakai élet után ért a versenyre, bár jobb állapotban, mint ahogyan én szoktam kinézni 3-4 sör után. Ajánlom itt is mindenkinek Imi cikkét a felkészüles biológiai oldaláról.

Egy kísérletező jellegű jedi listát hozott, amire Red Squadron Pilot társaim már messziről fújtak, mert két rúd bejgli között játszottak ellene, és nem nyerte el a tetszésüket. Mint ellenséges lista, úgy értem.

GALACTIC REPUBLIC (200)

Plo Koon Delta-7 Aethersprite (52)
C1-10P + Predictive Shot
Obi-Wan Kenobi Delta-7 Aethersprite (77)
R2 Astromech + Delta-7B + Sense
Saesee Tiin Delta-7 Aethersprite (71)
R2-A6 + Delta-7B + Spare Parts Canisters

Ha te se tudtad, ki a fene Saesee Tiin, akkor kis segítség

Chopperrel Jamelhet, Saesee kb bármerre mehet a droiddal, Obi megnézi, merre megyek. Jól hangzik.

Szerencsémre Dani 200 pontból jött, így a furfangos versenykiírás szerint gurítottunk a kezdeményért, és én adtam át Daninak az elsőbbséget. Ez két mobilis, ini 5ös hajónál extrém fontosságú volt.

Első körben már lövöldözünk? Dash is back, baby!

Első kör lövéskor? Az se gyakori mostanában! Dash belelendül, és leszedi a 4 életes Plo felét. Cserébe megvédik a zöld kockák, és a kockadominancia kitart a meccsen. Mármint, a kezdeményt átadtam, 3 papír hajó jön egy oldalról, félnek megblokkolni a feedback miatt. Szó szerint nem lehetne jobb eset nekem a meccsen.

A következő kör eseményei, Outmanouver Wedge leszedi Plo Koon mestert, Dash lelövi fél Saeseet és Obi is fogyni kezd.

Mármint, én szerintem jól csináltam a dolgaimat, de a kocka határozottan lerövidítette a meccset. A pontkülönbség ekkora mértéke határozottan ez utóbbinak szól. 4. körben vége a mérkőzésnek.

Győzelem: 200-34

Második mérkőzés : Tibi

GALACTIC REPUBLIC (203)

“Sinker” ARC-170 Starfighter (54)

“Jag” ARC-170 Starfighter (57)Veteran Tail Gunner + R3 Astromech + Synchronized Console

104th Battalion Pilot ARC-170 Starfighter (46)Veteran Tail Gunner

104th Battalion Pilot ARC-170 Starfighter (46)Veteran Tail Gunner

Tibi a 4 ARCjával már 30+ meccset játszott, így igazán tudja, mit akar. A Sinkervés Jag adta bónusz kockamódosításokat messze lebecsültem. Ezek a hajók bátran veszítenek akciót a jobb pozícióért.

Tibi rutinja ott jött ki, hogy nem hagyta magát zavartatni és rossz helyre “húzni” a csalogató hajómmal. Végig, egész meccsen, körről-körre rosszul tippeltem meg, mikor-mit lép ellenfelem.

Dash próbálja magára húzni az ARC-170-eseket,míg Wedge kerül
A képet követő körben a narancs nyilak szerint léptünk, majd a zöldek szerint az azt követő aktivációs fázisban

A zöld nyilakkal jelölt körben Wedge felkenődött Jagre, a másik 3 ARC szétaprította.

Ezután dashsel sokáig húzhattam volna, ha másfél ARCot kilövök, hogy nem sérülök 5öt, még nyerek is!

Ehhez képest 3 kör további rossz manőver tippelés eredményeként megzabáltak a klónok.

Eredmény: 23-200.

Tibivel kitárgyaltuk röviden a meccset, aztán a bánatomat sültkrumpliba és Whopperbe folytottam.

Ellenfelem már idén nagyon pályázott rá, hogy megszerezze a skalpom. Most sikerült Tibinek.

És ha már arról van szó, én kinek tartoztam egy visszavágóval…

Harmadik ellenfél: Zsófi

FIRST ORDER (200)

Omega Squadron Expert TIE/sf Fighter (40)Fanatical + Advanced Optics

Omega Squadron Expert TIE/sf Fighter (40)Fanatical + Advanced Optics

Omega Squadron Expert TIE/sf Fighter (40)Fanatical + Advanced Optics

Omega Squadron Expert TIE/sf Fighter (40)Fanatical + Advanced Optics

Omega Squadron Expert TIE/sf Fighter (40)Fanatical + Advanced Optics

Zsófi SFjeiről egy korábbi eseményen készített kép. Heavily modified Zerg / Mynock swarm

Az előző meccs alapján azért nem voltam annyira magabiztos. Hamar el tud figyni bármelyik hajóm, ha 3-4, duplán módosított lövés érkezik rá. Az Advanced Optics blankeket tud forgatni, Fanatical meg 1 fókuszt (ha nincs pajzsa az FO támadónak).

Felőlem nézve felül középre került 2 Mynock és jobb felülre a másik 3. Dash ment középre, Wedge a bal szélen húzott bele. Az első lövéskörben még csak két SFfel harcolt a seregem, de a várt eredmény elmaradt, csak Én Wedgem vesztette el a pajzsait, Zsófi bestiái csak a nyelvüket öltögették és szárnyukat rázták.

Mutalisk, Starcraft, 1999, áh, öreg vagxok

Sérült Wedgeet űrszeméten át menekítettem, és Afterburnersel a másik SF 3 oldalába került, míg az első kettő választhatott, hogy Wedgere lőnek hátra, vagy Dashre előre. Az YT-2400-as feladata a következő körökre az lett, hogy ne jelentsen könnyű célpontot, illetve költesse el a fókuszt azokkal a TIE SFekkel, akik éppen rálátnak Wedgere. Ez olyan jól sikerült, hogy ezután már csak egyszer vittem be lőni a T-65-öst, amikor ha meg is halt volna, már azt mondom, Dash lehozza a meccset. Azonban Wedge meg is ölte a célpontját, Dash kilőtte az egyik, X-Winget fenyegető hajót, a harmadik meg nem lőtte le a keresztszárnyút.

A maradék két teljes életes és egy épp csak élő hajóval szemben Dasht már bátran játszottam volna egyedül is. A range 3as lövésekből körönként csak 1-2 egyszerűen alig bontja, míg a válaszlövéseimm jellemzően 2-ket sebeznek átlagosan az SFeknek, körönként 2-nek. Wedge túlélése és Dash fél élet fölött maradása persze elmehetett volna kockán, vagy akár a kockán maradt meg, de azzal sikerült nyerni, hogy az elején elkerülten sokáig a 3 hajós SF blokkot, ezzel elhúztam a sebzés versenyben.

Győzelem: 200-34

Ennél szorosabb volt a meccs, az nem kérdés.

Negyedik mérkőzés: Zoltán

GALACTIC EMPIRE (195)

Darth Vader TIE Advanced x1 (79)
Hate + Fire-Control System + Proton Rockets
Grand Inquisitor TIE Advanced v1 (62)
Brilliant Evasion + Proton Rockets
“Duchess” TIE/sk Striker (54)
Elusive + Fifth Brother

Ellenfelem inkább a győri körökben mozog, de most szerencsére meg tudta oldani az itteni versenyzést.

A két proton rakéta elsőre elaltatott, ó, azért ez talán azt jelenti, ez a kevésbé népszerű választás a listában egyfajta gyengeség lesz, de amikor Wedge sérült 4et Vadertől, azért átértékeltem a helyzetet.

Vader indult jobb felülről, a két ötöse bal felülről, én meg kis cselezéssel és hajócselezgetéssel előbbivel szembe küldtem Wedgeet, míg Dasht az Inqi-Duchess duó ellen.

A beszámoló ezen része első megírásra elveszett, másodjára csak rövidített formában jön. Vader könnyedén leszámolt Wedgedzsel, míg Dash kilőtte az Inkvizitort.

Az Yt 2400as megbüntette Vadert, majd leszámolt Duchessel, és szerencsésen fél élet fölött maradt:

Eredmény: 200-67

Ennél ez egy eseménydúsabb és gondolkozósabb meccs volt, de nagyon rossz újra írni részeket egy ilyen beszámolóban.

Konklúzió

Egy gyengébb MoV-os, 3-1-gyel 6. Lettem, és sikerült kiharácsolnom az általam leginkább vágyott Corran Hornt.

Szerintem ez a versenyformátum remek volt így egy Szezon végére. Aki még ki akart próbálni valami újat amit potenciálisan felemelnek, arra is volt lehetőség, meg arra is, ha valaki az új, olcsósításra esélyes dolgokból akart kísérletezni.

Tartanék ilyesmi versenyt minden Szezon végén.

Ti hogy értékelitek a formátumot? Listák itt!

Vörös Ötös, készenlétben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük