Kylo Ren újra lecsap- Battle Report

T. István újabb beszámolóval tisztelt meg minket, van szerencsém ezt most közzétenni a nagyérdemű irányába. Fogadjátok szeretettel!

Megjegyzés: A képeket István készítette, a gifeket a saját szakállamra csatoltam. Remélem, senki sem sértődik meg ez utóbbiakon, nem az volt a cél.

A 2019-es év utolsó Liga fordulójának formátuma „Pick Your Poison” volt. Szerintem ez egy nagyon jópofa megoldás a listaválasztás és építés felrázására, valamint – a 2.0 fejlettebb kiegyensúlyozottsága miatt – egy esetleges rossz választással is kisebb az esélye annak, hogy jelentős hátrányba kerülsz a játék során. 

Én az alábbi két listát vittem a versenyre (az elvem – valószínűleg sokakhoz hasonlóan – az volt, hogy az egyik formációval van gyakorlatom, a másikat pedig inkább ne válasszák):

Bár mivel mostanában kevesebbet repülök, így tulajdonképpen a „B” listámat is ki szerettem volna próbálni.


1. lista: Supnat Kylo + Scorch + Muse

Kylo Ren (76)
Supernatural Reflexes (24)
Pattern Analyzer (5)
Proton Torpedoes (13)

“Scorch” (34)
Fanatical (2)

“Muse” (31)
Crack Shot (1)

Total: 186


View in Yet Another Squad Builder 2.0

2. lista: Vader + Whisper + Inqy

Darth Vader (67)
Passive Sensors (3)
Afterburners (6)

“Whisper” (57)
Passive Sensors (3)
Fifth Brother (9)

Grand Inquisitor (52)

Total: 197


View in Yet Another Squad Builder 2.0

Minő meglepetés – a fő listámban van Kylo. A megszokott supnat, proton torpedo és pattern eszközeivel. Scorch fanaticalt csomagolt magának – lehet, hogy a Crack Shot jobb lenne, de még nem cseréltem le (megvárom a januári pontváltozást). Muse viszont új hajó ebben a listában – szintén egy Tie (FO) fighter, akinek a képessége, hogy a harci fázis elején levesz egy stressz tokent egy baráti hajóról 0-1 távolságban. S mivel van talent slottja, ezért rá a CS is felkerült. Nem jelent hátrányt, hogy csak Ini2-esen aktiválódik, a képessége pedig szuper. Igaz nem offenzív, de esetenként Scorchot is tudja segíteni, Kylo visszafordulóinál nagyban csökkenteni a következő kör veszélyeit, s akár „ingyen” tudom használni az autothtruster-t. Persze kisebb területen működik ment Cassian, de tudjuk, hogy erős képesség a feszültség oldása. Talán ezzel a felállással a legerősebb ez a Kylo lista – kár, hogy csak két héttel a pontváltozás előtt állt össze végül.

A másik listát a netről szereztem. Még nem repültem vele – ne csináljátok ilyet versenyfelkészülés gyanánt. Aki a listáról többet szeretne tudni, annak mindenképpen ajánlom Oli kommentárjával a Word-ön felvett meccsek megtekintését. Láttam néhány fordulót, s úgy éreztem ez a formáció nagyon hasonlóan repülhető az „én” listámhoz. Jó volt látni, hogy a squadban akkor működnek igazán jól a hajói, ha minél több opciót meghagyva, szétszórva – de ugyanakkor célirányosan repül.

Képtalálat a következőre: „kylo ren darth vader gif”
The is no party like a Sith Lord party!

Ha a két listát összehasonlítom, akkor nagy feladat hárul Kylora mert mint Whisper, mint Vader szerepét be kell töltenie. Ahogy már korábban is írtam, nem a legideálisabb ez a szerep, de küzdünk vele. ☺ Másrészről a Grand Inquisitor-nak (barátoknak csak Inqy) viszont a két FO szerepét kell pótolni – megjegyzem, játszi könnyedséggel teljesíti.

Yossarian Olivaw 

Az első körben Zolival (állandó tettestársammal) kerültem össze. Mindketten nyitott kártyákkal játszottunk – ő nyomtatta ki a listáimat, én meg tudtam, hogy melyik két sereget fogja valószínűleg hozni (mivel idén nem is játszott mással, csak ezzel a kettővel).

Fenn Rau a két Bounty Hunterrel vagy az IG-k 4-Lommal. Egyébként mindkét lista ellen negatív a mérlegem Kyloval. Röviden: Fenn Rau a fenyegetése mellett nem ad elég manőverezési lehetőséget Kylonak, az IG-k gunner képessége pedig a zöld kockákba invesztált pontokat annuláljak. 

IG-88B (64)
Ion Cannon (5)
IG-2000 (1)

IG-88A (68)
Ion Cannon (5)
IG-2000 (1)

4-LOM (49)
IG-88D (3)
Mist Hunter (2)
Autoblasters (2)

Total: 200


View in Yet Another Squad Builder 2.0

Mindketten a gyengébb listát választottuk: Kylo az IG-k ellen. Ami 1.0-ban jó felállás volt – most azonban sokkal nehezebb. Az volt a célom, hogy a 4-Lom-ért cserében adom a két FO-t és utána „csak” egy fél IG szükséges.

Ez addig jól is alakult, amíg Kylo nem kapott be két sebet a stesszes droidtól R3-ban, s így fél életbe zuhanva megnehezítette a fenti matekot.  A két FO elvesztését sikerült teljesítenem, így egy fél Kylo maradt a két teljes IG ellen. Most már úgy változott a képlet, hogy mindkét hajót legalább félig le kell sebeznem – és akkor Kylo 127/128-ra „hozza a meccset”.

A drágább „A” droid esetén sikerült is a hőn vágyott sebzéskártya kiosztása, azonban Kylonak már csak 1 HP-ja maradt az utolsó körre. Ekkor megvolt a lehetőségem, hogy mindkét Aggressor mögé kerülve – a jelentős stressz terheléssel nem törődve – az űrszeméten keresztüli 4K-val a másik droid páncéljába is belesüllyesszem vörösen izzó fénykardomat. 

Az utolsó kör előtt: 1 damage hiányzott.

De kritet dobtam az áthaladás során… Loss 200/93 

Képtalálat a következőre: „kylo ren darth vader gif”


Szabó Gergő

Gergő két listája közül az előző scum kudarcom miatt nem volt kedvem még egyszer az alattomos figurákkal küzdeni. Ezért a Resistance-nál maradtam:

Poe Dameron (68)
Marksmanship (1)
R4 Astromech (2)
Integrated S-Foils (0)
Autoblasters (2)

Nien Nunb (55)
Heroic (1)
Integrated S-Foils (0)
Pattern Analyzer (5)
Black One (2)

Cova Nell (38)
Heroic (1)
Leia Organa (19)
R4 Astromech (2)

Total: 196


View in Yet Another Squad Builder 2.0

Ő is egy szerencsétlen vereségből érkezett.  Véleményen szerint helyesen nem az SW idővonalán a listájához passzoló First Ordert választotta ellenfélnek, hanem a számomra nagyságrendekkel ismeretlenebb Palpatin féle Reál Madridot (azaz a Birodalmi galaktikusakat) Bár ebben a felállásban nem repültem még, de Vader passive sensorjának erejét már jól ismertem, Inqy pedig egy kicsit ügyetlenebb, de tartósabb Soontirhoz hasonló, szóval velük rendben voltam.

Whispert viszont kevesen láttak még a kezemben. Nagyon a második kiadás elején próbálkoztam vele – szerettem volna, ha Rexlerrel együtt tudnak Juke-olni. Akkor a Báró nyert, elsősorban Palpantine Császár helyszűke miatt. Viszont ott van a „Szentandrássy” hatás – ha sokat játszol egy gyakorlott és jó játékos egy (Dani esetében négy) hajója ellen, akkor – ha beülsz ennek a hajónak a pilótafülkéjében – már nem lesz idegen az irányítás.

Megjegyzem, a 2.0-ban a ligafordulók még vesztes meccseket követően is kemény ellenfeleket hoznak a következő körre (ezért nem is tudtam fényképezgetni a következő meccsek mellett). Ami a játék jobb egyensúly mellett a résztvevő játékosok repülési tudásának jelentős fejlődését is mutatja.

Gergő is ismerte a listát, a csapdának számító v1-est elkerülve a kövek szélén sasszézó  Whispert támadta. Annak meg biztos örült, hogy Vader Cova mögé!? szeretett volna kerülni. Azonban a két lista damage outputja nem egy szinten van. Az a személyes tapasztalatom, hogy a T-70-esek annak ellenére, hogy „papíron” rendelkeznek minden féle jóval, nagyon nehezen hozzák meg az árukat. A magasabb költségük miatt Nien-re már nem fért rá az ionizálós trükk se, és ha sebezni kell, akkor az auto kriteket osztó  két passive sensoros hajó verhetetlen.

Mire Whisper egy életre került, addigra már rég elmormolt egy lopott idézetet: „I’ve dealt with plenty of trigger-happy flyboys like you.”  és Nien pajzsai is hiányoztak. Cova türelmesen hátrább lépve azonban szépen sebezte a Nagy Úr hajóját. 

A modernebb keresztszárnyúak tűzereje nem volt hatástalan, a phantom egy életen és cloak nélkül kezdte a kört. Talán az ilyen szituációk mutatják meg, hogy a sokszor nerfelt hajó még mindig milyen erős. Az előző kört utolsó hajszálon kapaszkodva éltem túl, majd Oli tanácsára sensoroztam. És ha meg tudom sebezni Covát force & lock-al, akkor a visszalövést simán megúszom. Nem ez történt, nem találtam és R2-ben az egy hitet sem tudtam kivédeni. Nyugodtan mondhatom, hogy csak a szerencsétlen kockadobásoknak tudhatóan esett le, Kyloval ilyen oddsot simán vállalok.

Viszont ebben a körben Darth Vader is megmutatta félelmetes erejét. 4 krittel támadta Nient, akin nem volt Heroic fejlesztés, ezért a két blank zöld és a pajzsok hiánya felfordított lapok sokaságával delegálta az utolsó T-70-t is az ellenállás hősi halottjai közé (lehet, hogy fordítva volt és Poe esett le ekkor – de Whispernek vitathatatlanul jobban áll az idézet…).

Ezután már csak menekültem Vaderrel, próbáltam piszkálni Inqivel – kevés sikerrel. A meccs utolsó körében Cova csak a v1-est támadta esélytelenül (a győzelemhez a fullos, evadelős hajót kellett volna teljesen lelőni sziklán át R2-ben). Win 136/107

Képtalálat a következőre: „kylo ren darth vader gif”

Szakítva korábbi hagyományokkal, a mindig csillagharcosokkal zsúfolt BK helyett a Don Pepe-ben ebédeltünk, ahol süti és kávé is volt – s mely során Zolival a következő ellenfelek listáiról beszélgettünk. Itt hintettem el Zolinak a reinforce ion cannon hamis interakcióját. A RuleReference -ben azonos időpontra vonatkozik mindkettő „attack hits” (ability queue ?)  azonba Ricsi helyes bíráskodása segített a kérdésben: ion cannon (if this attack hits) vs reinforcre (if the attack would hit)  – működik a reinforce. Segített ebben az egyértelmű döntés ott a helyszínen is, illetve a megfogalmazás feltételes módjának időrendisége miatt.

Bár ez a beszámoló a Vörös Ötösön jelenik meg, de azt hiszem a fenti példa kapcsán is bátran megköszönhetjük Ricsinek, hogy a versenyeken ilyen magas szintű bíráskodással segíti játékunkat. 

Rafy

Már a listaválasztás előtt elindítottuk egymás megtévesztését, de azt sehogy se tudtam elérni, hogy ne Scum legyen az ellenség.

Az előző meccsben megmutatta a világbajnok lista, hogy minimális repülési gyakorlattal is nagyon hatékony – valamint egy-két meccsem volt már Unkar Put ellen passive Vaderrel. A passive sensor nagyon sok shenaningans-t kikapcsol az ellenféltől:

  • Unkarral traktorozol?  Sebaj itt egy barrel roll vissza, vagy jobb helyre.
  • Milyen tokent vesz le Old Teroch? Aha, akkor majd Ini6-on fókuszálok.
  • Jam-elsz Seevorral? A lockod veszed le vagy az evadet?

Ezért – felbuzdulva az előző kör győzelme után – beválasztottam Unkart. Tudtam, hogy ezzel meglepem az ellenfelemet – aki elmondása szerint csak ellenem játszott az erősebb listájával ezen a napon.

Unkar Plutt (33)
Pattern Analyzer (5)
Cikatro Vizago (1)
Proximity Mines (6)
Contraband Cybernetics (3)
Afterburners (6)

Old Teroch (56)
Crack Shot (1)

Viktor Hel (44)
Crack Shot (1)
Cloaking Device (5)
Contraband Cybernetics (3)
Stealth Device (6)

Captain Seevor (30)

Total: 200


View in Yet Another Squad Builder 2.0

Emeljük ki, hogy az Unkar-os lista nem a metawingről jött. Rafy rakta össze és csiszolgatta ki a jelenlegi nagyon hatékony formára, sok-sok játék során. Emlékszem, én korábban a 4-Lom-os verzió ellen repültem – ami nagyban megkönnyítette akkor a célpontválasztást. A jelenlegi formájában viszont még több eszközzel rendelkezik és Victor Hel hasonlóan kellemetlen célpont, mint a többi. Itt a döntés nem arról szól, hogy melyik a jobb célpont, hanem hogy melyik rosszat tudod megúszni.

A minden körben elvégezhető dupla traktorozás és az illicitek folyamatos cseréje nagyfokú figyelmet kíván a kivitelezés során, ezért egy ilyen listát kizárólag a nagyon gyakorlott játékosoknak ajánlom kipróbálásra – ha rosszul repülsz vele, illetve nem a megfelelő időben használod a képességeket, akkor a trükkös eszközök visszafele sülnek el, több kárt okozva magadnak, mint az ellennek. Arról nem is beszélve, hogy 2.0-ban a „jank” (ügyeskedő) lapok abszolúte nem autowin-ek („Genius” 1.0). Sok esetben csak akkor éri meg a használatuk, ha a kritikus szituációkra tartogatod őket.

A scum hajók Seevort kivéve együtt mozogtak – de tudtam, hogy a cloak-os afterburneres Unkar csak egy rossz mozzanatra vár és a beleütköző hajómat egy két körön belül elkerülhetetlenül elveszítem. 

A Vaderes listát választotta ellenfelem, mert persze sok trükkös eszközök van, de a Proton Torpedonál kevés dolog tud nagyobbat durranni, főleg ha összesen 1 shielded van (plusz még Muse is több stressz machináció mummusa). Így a Sötét Nagy Úr fenyegetőn Seevor felé fordult, Whisper és a v1-es pedig jelentős távolságot tartva igyekezett bekeríteni a Scumok többi hajóját.

Az első összecsapás a playmate mindkét széle felé jól alakult számomra damage részről (más oldalról nem nagyon).

Vader kockáztatva egy 3 bank kanyar után jó pozícióban került, az afterburnerer R1 Bullseye-ban tudtam volna lőni a Tie-Bányászt. Így nehéz döntés előtt álltam, mivel épp a fenti videók során említett Oli, hogyha támadásra használod az AB-t, akkor így tudod elveszíteni a hajót. Nekem az is gondot okozott, hogy ez esetben Seevor hosszú időre elvonja Vader figyelmét – volt már elég csali hajó a pályán (Old Teroch és Inqy), nem kellett még egy. Mégis a mélyművelésű műszerész felé boostoltam, és 3 hit egy krittel lőttem a földtúrót. De ebből csak egy ment be: Damage sensor, még pontot sem sikerült szerezni – Olinak volt igaza.

A másik oldalon a Fang Fighter haladt elől, azt könnyű volt kiszámolni, hogy a két ötös hajóm valószínűleg az első lövéskörben előnybe lesz. Sikerült is R3-ban egy „talált” dupla stresszt elhelyezni a mandalori hajón. Itt talán egy kicsit a Kylo-s listák megszokott története el is altatott. Kylo esetén panicked pilote lap után a következő körben rendszerint könnyedén kivitelezhető a megsemmisítő második csapás is. Azonban Whisperrel nem akartam visszafordulni – az általában nem jó recept, ha egy stressz kontrolos lista ellen önként teszed fel a piros tokeneket – és tudtam, hogyha túl nagy erővel vetem magam rá a sérült hajóra, akkor oldalról Unkar és Victor támadása kellemetlen lehet. Így Rafy jó játékának következtében Old Teroch megmenekült, és még mindig nem értem el pontot. 

Most ott álltam, hogy Vader üldözheti a huszonvalahány pontos Fightert az északi sark felé, a délin pedig forrósodik a helyzet, mert a két hajóm közelébe ért a rettegett targoncás (Rafy csak ilyen jómunkásembereket hozott – ha lenne Scum villanyszerelő vagy pék, biztos nekik is talált volna helyet a listában). Whisperrel most már csak a menükésre koncentráltam, ezért Inqyt cserbe hagyva kifelé decloak után nagyon messzire szerettem volna kerülni Unkartól.

Így maradt a v1-es hátvéd csaliak, amit jól meg is oldott: rögtön egy éles egyessel simán a négymotoros hajóba ütközött. A részben kivitelezett manőver során figyeltem, hogy a következő körben ne érjen az esetleges Proxy mine. Épp úgy álltam, hogy csak az egyes template éri a sarkamat a bomba nem – kérdeztem Rafyt, hogy így jó lesz-e? Ő meglepő nyugalommal mondta, hogy: „Persze.” Ekkor biztonságban éreztem a hajót. Majd a combat fázis elején kapott egy traktort, amivel a jövőbeni bombatoken legközepébe találta magát. Így már kevésbé éreztem biztonságban…

Három élettel vártam a proxit – szerencsére csak kettő sebzett, de ezután token nélkül maradtam a Khyrax lock és focus R1 támadásával szemben. Az Inkvizitor ekkor megmutatta, hogy miért szerepel a világbajnok listájában, az egyik force a támadó kockák számát csökkentette, a másik pedig a két evade mellé dobott fókuszt fordította kitéréssé. Ekkor Rafy felkiáltott: „Ejj, de szerencsés vagy!”. Utólag, azt mondhatjuk, hogy ez korai volt. 

Képtalálat a következőre: „kylo ren darth vader gif”

Vader mentve a menthetőt visszafordult a Fang Fighter felé, otthagyva a Tie-t. A phantomnak a menekülés közben semmi kedve nem volt Victor Helt lőni – így maradt a 3-as manővereknél a pálya szélén elérve az ellenfél indulási pontját. A v1-es a másik irányba próbált menekülni. Vader miután szembement a Fang Fighterrel – nem tudta sebezni, és csak visszafordulóval tudtam volna újra lőni. Ezen a ponton az eddig nagyon jól repülő Rafy hibázott: védtelenül hagyva, lockot kért a Vaderre az öreg mentorral. Nekem persze eszem ágában sem volt Vaderrel visszafordulni, azonban az Inqvizitor, akit kb 1-2 mm-rel került el a második proxi mine még épp elérte a Fanget és R3-as lövése levitte a 3 életes hajót – és még mindig fennmaradt pályán, ami legalább 3 momentummal korábban is nagy csoda volt.

Ekkor megvizsgáltam Rafy széles eszköztárát és láttam, hogy már nem maradt további „töltete”. Itt látható, hogy mennyire szükséges tisztában lenni egy ilyen lista használatakor a saját képességeknek. Sokszor van, hogy elveszítünk, vagy marad olyan hajónk, amelyekben még maradt valamilyen charge – jellemzően az ilyen eset hátrányos számunkra – mert vagy nem tudtuk kihasználni, vagy feleslegesen tettük be a listában. Ez ellenfelem esetén nem fordult elő a meccs során.

Vissza a csatához: a másik oldalon Whisper találkozott Seevorral, aki szintén nem tudta kivédeni a támadást. Ezután még egy kör iszkolás volt részemről (amiben nagyon segített az utolsó afterburner). Win 87/26

A pont különbség nem adja vissza, hogy Inqy nagyon erős képességének és még nagyobb szerencséjének köszönhetően tudtam csak nyerni.

Aki követte a 2019-es liga összesített eredményeit vagy olvasta Ricsi nagyon jó esélylatolgató warm up cikkét a verseny előtt, az észrevehette, hogy az első három körben a ligagyőztes jelöltekkel kellett megmérkőznöm. Mindhárom mérkőzés nagyon kemény volt és kettő eredménye egyértelműen a játékba épített variancia kimenetelén múlt. Bár rövidtávon ez keserű érzés lehet, de elmondhatjuk, hogy a 2.0 közelebb hozta egymáshoz a listákat és nagyon jó lehetőség ad a versenyzéshez megőrizve a győzelem lehetőségét még egy kellemetlen összeállítás ellen is. Az pedig nagyon élvezetessé tette a versengést, hogy sokáig ilyen nyitott és többszereplős volt a végső eredmény alakulása. 

Liska Gergő

Ezen a napon úgy látszik több scum pilotával találkoztam, mint egy Mois Esly-i kantinban tudtam volna. Az ellenfelem az előző este még a basszusgitáron játszott, most pedig a manővertárcsákon. Ilyenkor jó résen lenni, mert Geri nyugodt játéka egy hosszabb koncert után is döntőbe repítheti söpredék seregét, lásd RSI. Az utóbbi időben a versenyek során sajnos elkerültük egymást, de tudtam, hogy a Buszos listájával, türelmes játékstílusához illően kitűnő eredményt tud elérni.


Ezért az Assajos másik listát választottam 4 Lommal és Palobbal, Ő pedig Kylo csapatát. Szerintem jól választott, mert mindkét listája nagyon érzékeny a kritekre, és Assajnak csak egy hajót (Kylot) kell elkapnia, annak ellenére, hogy ez valószínűleg a nehezebb ügy. 

Asajj Ventress (74)
Maul (12)
Shadow Caster (3)

4-LOM (49)
Mist Hunter (2)
Jamming Beam (0)

Palob Godalhi (40)
Engine Upgrade (2)
Moldy Crow (18)

Total: 200


View in Yet Another Squad Builder 2.0

Ennek megfelelően Kyloval a scum boly mögé igyekeztem kerülni, míg a két Tie velük szembe helyezkedett el. Lassan megtanultam ezzel a listával, hogy a két FO együtt maradva kevésbé hatékony, mint az ellenfél tűzerejét megosztva szétszóródva. De felpakoláskor nem tudod a playmate 3 sarkába rakni a hajóidat, ezért a közeledő hajóktól menekülve mindketten 1 élest léptek.

A következő körben Muse mutatta meg, hogy hibás dolog volt méltatlanul mellőznöm korábbi listaépítéseim során. Azt tudtam, hogy pattern és elusive fejlesztésekkel “thugh little bugger”, de naked is szuper. Ahhoz hogy Scorch teret nyerjen az Ini2-es hajóval valahogy le kellett maradnom. 

1 élessel ráfordulva viszont túl közel kerültem volna az üldözőkhöz. Ekkor egy merész 2sloopot választottam épp kimaradva a lőtávból (jó igaz sem a shadowcaster se a mist hunter nem nagy repozició király) és mivel a stressz lekerült a következő körben 5 előrével kitűnően blokkoltam  Assajt. 

Ezt most hosszasan írtam le, de szerettem volna bemutatni, hogy képessége mennyire hasznos akár önmagára is – főleg, hogy a 2.0-ban kiemelten fontos az ütközetek előkészítése. Szerintem még ezután is legalább kétszer blokkolta Assajt, hogy addig Kylo – a torpedókat nem sajnálva – lelőhesse Palobot.

Assaj Scorch lelövésével figyelmeztetett, hogy a lopkodós hajó leestével még nincs vége a meccsnek. A shadow caster title nehezen használható, azonban ha sikerül összehoznod, akkor a célpontodat nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatod. Merész voltam a fighterrel, és ha egy hasonló hibát Kyloval is elkövetek, akkor Geri biztos, hogy ki fogja használni.

Ezért igyekeztem egyszerűsíteni a felállást, és 4 Lomra koncentráltam – ahhoz hogy lekerüljön a pályáról szívesen beáldoztam Muse-t. Egy az egyben Kyloval szemben kevés hajónak van esélye, Assaj se sokáig bírta. Sajnos Gerinek a meccs után haza kellett indulnia, de remélem, a jövőben gyakrabban játszunk még. Win 200/68

Képtalálat a következőre: „kylo ren darth vader gif”

Balogh Imre

Az utolsó meccsre mindketten fáradtan érkeztünk – a formátum a listák választásával és a listák cseréjével jelentős extra leterheléssel jár. Főleg, hogy jellemzően a “B” listáddal kevesebb gyakorlatod van.

Imre a jól megszokott Rebel beef mellé egy kéthajós birodalmi listát állított össze. 

Annyi előnyöm volt, hogy a keddi gyakorlás során már találkoztam a listájával. Na meg azért is mertem a birodalmi listát választani, mert Rexlerrel csak 2.0-ban van kb. 50 repülőórám. 

Rexler Brath (81)
Juke (7)
Fire-Control System (2)
Jamming Beam (0)

Rear Admiral Chiraneau (76)
Lone Wolf (5)
Emperor Palpatine (11)
Director Krennic (4)
Seismic Charges (3)
Shield Upgrade (3)
Dauntless (4)


Total: 196


View in Yet Another Squad Builder 2.0

A keddi meccsből viszont ellenfelem is tanult és nem hagyta magára a defendert,  mert hiába a Full Trothle és a 4k, Kylo tűzerejének és mozgékonyságának a végtelenségig egy előtte lépő hajó sem tud ellenállni.

Így a másik Ini5 hajó Palpatinnel a fedélzetén középről indulva a két szemben álló superfighter felé vette az utat. Elsőnek csak 2 előrét léptem Kyloval, majd 5 előrét állítottam, hogy átrepüljek a teljes gázzal érkező defenderen.  Ekkor Imi hibát követett el a fáradság következtében és felhőnek nézett egy nagy követ – de annyira, hogy még lőni is szeretett volna róla. Kylo ki tudta használni az így keletkező lehetőséget és egy viszonozatlan R1 lövéssel rövidítette meg a RAC egyébként hosszú hull pontjait.

A decimator ezt követően egy ügyes bombázás keretében Kylot és a fightereket is sebezte. Azonban a jobb támadás érdekében a pálya széle felé manőverezett. Ezzel igaz, hogy le tudta lőni Scorchot, viszont ezt követően Muse úgy tudta blokkolni, hogy a nagy talpas hajónak – a kritek és a stressz miatt – már csak a pályán túli mélyűrben maradt hely.

Az már csak tényleg Muse sokadik tette volt a jól megérdemelt MVP címért, hogy a következő körökben ő vitte be a végzetes lövést a mighty defendernek. Win 200/36

„Az óriások árnyékában.”

A versenyt így a 3. helyen zártam. Külön gratuláció Zsófi győzelmének, ha jól emlékszem ilyen jó eredményt még nem sikerült elérnie ligafordulón. Sajnos a meccsek után el kellett rohannom, ezért már nem tudtam megvárni az eredményhirdetések, de úgy hallottam Zolinak másodikként sikerült egy ponttal az éves versenyt megnyernie – persze könnyű, ha minden űrszemét őt segíti ☺

Köszönöm szépen a részletese és izgalams beszámolót! És köszönöm azoknak is, akik idáig letekertek a mobiljukon.

Vörös Ötös, készenlétben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük