V. Két Ünnep Közti X-Wing verseny

Ez így nagyon durva, hogy 5. éve jövünk össze a két ünnep között, hogy együtt tologassunk műanyag űrhajókat. Az elsőt még nem én szerveztem, tavaly meg szerencsénkre a Geekhub vette a fáradtságot, és szervezett egy (még) Store Championship versenyt. Idén így megint a közösségre hárult a feladat, hogy a saját szórakoztatásunkat megoldjuk.

December 28-én 10-órától várunk mindenkit a Slice & Diceban, a Bduafoki út 111-ben! Jelentkezés EZEN a linken!

Egy kis szabály változtatással is készülünk. Illetve, az Extended formátumot rázzuk fel, hogy a januári pontváltozásra beindítsuk az agytekervényeinket.

EBBEN a táblázatban találhatóak a pontengedmények. Mondom is, hogyan kell őket alkalmazni.

Nagyon fontosnak tartottam, hogy aki nem akar variálni, az had hozza a megszokott, kedvenc listáit. Ha ez a lista nem egy népszerű lista, vagy éppen valaki szeretne a fenti listából építkezni, akkor a 200 pontos keretét toldjuk meg, hogy építkezhessen.

Hogyan működik ez?

Elég sok hajó típus (minden pilótája), és fejlesztéskártya kapott 1-3 pont árengedményt. Mivel nem csinálunk egy buildert csak erre a pontérték változásra (az FFG app hivatalosan tudott volna ilyet, csak sohase készült el, de jön majd egy új, alapoktól átgondolt aplikáció, ahogy azt ígérték), ezért egyszerűbb egy rendes builderben összerakni a sereget, majd megnézni, emnnyi kedvezményre vagy jogosult.

Például, a scum z-95-ösök 3 pont kedvezméynt kapnak. Ez nagyon sok! De

A kedvezmény csak az adott hajó, fejlesztés első példányára érvényes, a következőre már eggyel kevesebb a kedvezmény!

Azaz, ha egy scum Z-95-ös van a lsitánkban (és más kedvezményes lap nincs), akkor 203 pontból építkezhetünk, ha 2 darab, akkor +2 ponttal nő a keret, azaz 205 pontosra duzzad fel, a 3. Z-95-ös 206 pontra bővíti a lehetőségeinket (+1 pont). Hasonlóan, ha hozunk mindegyikre egy-egy feedback array-t, akkor, mivel az is 3 pontos kedvezményt ér, a 3 példány betételéért 3+2+1 ponttal nő a keretünk, azaz már 212 pontra duzzaszthatjuk fel a sereget!

Ha még a továbbiakban Ion Missilelel szerelnénk fel mindhárom Z-95-ösünket, akkor, az csak 1 pontos kedvezményt ad, így hiába 3-at hozunk, csak az első példányért kapnánk kedvezményt, ami 213 pontra emelné a keretünket.

A fenti lista az alábbi pilótákkal így nézne ki:

N’dru Suhlak (31)
Ion Missiles (4)
Feedback Array (4)

Kaa’to Leeachos (29)
Ion Missiles (4)
Feedback Array (4)

Binayre Pirate (24)
Ion Missiles (4)
Feedback Array (4)

Total: 108 / 213

View in Yet Another Squad Builder 2.0

Hasonló módon fejeznéd be a listát. Vagy megépítesz egy listát a hagyományos módon, aztán esetleg kiderül, hogy van még pár pontod pluszban amit elkölthetsz.

Pontszámolásról

A kezdeményt (Initiative) 200 pontból számoljuk! Tehát ha Te egy 199 pontos listát hozol, ami egyébként 203 pontos lehetne, az csak 1 pont kezdemény. Ha 200+ pontos listát hozol, akkor 0 pontod van, amikor a kezdeményt el kell dönteni.

A veszteségeidet az végeredményhez csak 200 pontig számoljuk. Azaz ha 220 pontos listádat teljesen lelövi az ellenfél, nem kap több pontot, mintha 200 pontból jöttél volna, és azt lövi le.

Lehet olyan fura szituáció, hogy már 200 pontnál többet vesztettél, de még van fent (esetleg egy fél) hajód. Ekkor a játék folytatódik. Ha teljesen lelövöd az ellenfél seregét, akkor például, ő hiába lőtt le 203 pontot, te pedig minden hajóját (ami mondjuk akár 201 pont, vagy akár csak 178 pont), te nyersz. Ilyenkor a rendszerben egy 200-200-as eredményt fogunk bevinni, de téged nevezünk meg győztesnek, a verseny győzelem pont a tiéd lesz.

Tehát mégegyszer, ha lelövöd az ellenfél teljes seregét, és van még fent valamid a pályán, akkor te nyersz, függetlenül attól, hogy ha a rendszer sajátossága miatt már 200 pont agy afölött vesztettél.

Ha az idő lejártakor még mindkét játékosnak van fent hajója, akkor az nyer, aki több pontot lőtt le. Ha ez a pontszám 200 pont fölötti, akkor is csak 200-at kell beírni.

Nyeremények

A nyereményekbe, hála a közösség felajánlásainak, rengeteg menő Star Warsos cucc került be, és köztük pár remek, igazi, itthon ritkaság, FFG-s hivatalos cucc.

NEM az idén bevezetett kreditrendszer lesz. Amit itt kiteszünk a nyeremény asztalra, azt csak itt tudod biztosan emgszerezni!

Bodnár Attila rengeteg, Gold Squadron Podcast pathreon jutalmas kártyát adott nekünk minden frakcióból, nagyon köszönjük! (A képpel később frissül majd a cikk).

FFGs és Gold Squadron Podcastes lapok
Gold Sq Podcastes lapok
Hyperspace Trial 2019 első fele, Jess Pava és GI, FFG kártyák
Vámos Csaba, svéd X-Winges nagykövetünk Hyperspace Trial 2019 második fele kit java részét felajánlotta, Corran Horn, Boba Fett, Evadeek, lőtávmérők és kockák!
Ha nyomon akarod követni, mikor ér a Halálcsillagod lőtávolba a Lázadó bázishoz, akkor itt ez a remek analóg óra!
Dobd fel a pilótafülékedet az fenti 3 falra akasztható vászonkép egyikével!

Remélem, soaktokkal találkozunk 28-án! Addig is,

Vörös Ötös, készenlétben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük