Márciusi hírek – összefoglaló

Nem pörög annyira a blog, mert inkább vlog formában élem ki magam. Azonban igyekszek majd minden hónap elejére egy összefoglalót tenni az előző hónap eseményeiből.

XTC 2019

Ez történt márciusban:

Magyar X-Wing Válogatott, 2021

Rafay János csapatkapitány az alábbi felhívást tette közzé:
Nemzetközi versenyszervezés!!!

1 év kihagyás után visszatér a nemzetközi X-wing csapatbajnokság vagyis az XTC. Az Utolsó élő eseményen 5 bátor pilóta képviselte hazánkat és a tavalyi szünet után idén ONLINE formában TTS alapon indul a megmérettetés az alábbiak szerint:

Csapatonként 7 fő (mindenki 1 frakciót képvisel)

Formátum: Extended

Lebonyolítás: A sok jelentkező csapat miatt (30+ ország) csoport mérkőzések Round Robin alapon vagyis minden ország játszik a csoport többi tagjával heti szinten. Az adott heti játékospárosítások egy draft alapján lesznek kiválasztva melynek részleteit a csapat tagja megismerik a későbbiekben. Ez heti 1 mérkőzést jelent játékosonként 2 hónapon át. A csoportmérkőzéseket egy 2 napos augusztus végi online élő döntő követi melynek időpontja kiválasztás alatt van.

Listaépítési szabályok: az érvényben lévő X-wing szabályoknak megfelelően. Határidőre elkészítve. A verseny teljes időtartama alatt egy listával játszik a játékos. Pontváltozás esetén menet közben új listák leadása megadott határidőre.

Egyéb fontos szabályok: 7 fős fix csapatok + 2 fő tartalékos játékos engedélyezett aki esetlegesen kieső játékost helyettesít. Várható kezdés 2021. május végeVárható időtartam 2 hónap plusz egy hétvége augusztusban.

A csapatba történő jelentkezés feltételei: Discord, TTS, X-wing modul ismerete és megléte, valamint tapasztalat az online játékban!

Aktív részvétel amivel vállalod, hogy heti egy online mérkőzésen és heti 1 online csapatmegbeszélésen részt tudsz venni. Angol nyelv alapfokú ismerete ami magában foglalja a játékhoz szükséges szókincset.

Jelentkezni egy email küldésével lehet amiben megjelölöd a frakciódat/frakciókat amivel szeretnél játszani. (rafay.janos.hex@gmail.com címen)

Túljelentkezés esetén a csapat összeállítást a jelenleg érvényben lévő ranglista alapján állítjuk össze. Mivel minden frakcióból ki kell állítani 1 versenyzőt előfordulhat, hogy a jelentkező nem a kedvenc frakciójával játszik. Ezt vedd figyelembe mikor jelentkezel. Aki érdekesnek találja és érzi magában az erőt jelentkezzen a fenti email címen 2021.Április.11-ig. Akinek kérdése lenne, tegye fel [a poszt alatt Facebook-on vagy Rafy-nak küldött üzenetben ] messengeren.

Frakció specifikus talentek különkiadás

Az egyes hajókasztnik közti gyári különbség, és az ebből adódó felszerelhető fejlesztésbeli különbségek egy fontos részét alkotják a játéknak. Ha két hajónak nagyon hasonló a fejlesztés sávja, akkor hasonló potenciállal rendelkeznek a végén. Azonban van egy fejelsztés típus, ahol nagyon gyakori a frakció specifikus fejlesztéskártyák kiadása, még pedig a Talent-ek. Átnézzük ezeket a speciális lapokat.

Márciusi verseny

Hupsz, ez elsőre kimaradt, de helyesbítés, volt egy forradalmi verseny is, csak én kihagytam ezt a hyperspace megmérettetést és ezért el is felejtettem azzal a lendülettel. Részletek itt.

1 éves a vlog

1 éves lett a vlog, 1 év otthonülés tapasztalatairól mesélek.

Magyar Tabletop Simulator Liga

A magyar Konfliktus Liga (ami ősi pilóták rivalizálásából nőtte ki magát nyitott, online bajnoksággá) idén először TTS-re tette át a székhelyét a szokásos VASSAL-ról. Részeredmények ITT tekinthetők meg. 8 forduló lesz megtartva svájci rendszerben, majd a 4 legjobb játékos kieséses rendszerben kűzd meg az elsőségért.

A tűzívek

A tűzívek egy kényes témakör. Mert tévesen mindig tűzívről beszélünk, pedig ívekről kéne társalognunk alapvetően és tűzívekről csak akkor ha, ha lőni is tudunk oda egy adott fegyverrel. Mikor kell valakinek benne lennie az ívben, és mikor a tűzívben? Ezt még én is néha keverem, ha csak sebtében elolvasok egy lapot (lásd az A-Wing-ek videót).

Új megjelenések és bejelentések

Elvileg a világ civilizált felén megjelent 3 squadron pack, és bejelentettek egy epic hajót, ami mellé már egy cooperatív mód is érkezik, kártya vezérelte mesterséges intelligencia ellen harcolhatunk majd a barátainkkal.

Epic polip

AI kártya

Darth Defender

A Sith Sötét nagyúra egy olyan kasztnit kapott, amiben bizonyos listákat hülyére ver, mások ellen meg hülyére kikap?

Magyar ranglista

A jó öreg “Bandi” hűségesen vezeti egy ideje a magyar X-Wing játékosok ranglistáját, és szerintem sohase kap annyi figyelmet ez itt a vlogon, mint amit megérdemel ez a munka. Szóval, köszönjük, és ranglista:

Lázadó interceptorok?

Vagy legalábbis bővült az A-szárnyújaik listája.

Gold Squadron által rendezett “világbajnokság sorozat”

Részletek angolul itt.

Galaxies 2021 v5.png

Kihagytunk valamit márcisból?

Vörös Ötös, készenlétben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük