Legendák Osztaga

Képtalálat a következőre: „soontir fel”

Ez egy rövidebb beszámoló lesz, mert az eredetit megette a WordPress mobil nézete, és mégegyszer egy ilyen mesterművet terjedelmes irományt nem lehet összehozni.

A Red Squadron Open és a Red Squadron Invitational, valamint a Marauder Cup megszervezése, lebonyolítása elvitte az elmúlt időszak X-Winges idejét. Szerintem arról se írtam a blogon, hogy a IX. Ligafordulót birodalmi színekben megnyertem. Bár az “csak” Escalation volt, ahol az indulók közül messze legnagyobb rutinom van. Az első verseny győzelmem is ebben a kategóriában volt (2015 február? Oooh fuck, öregek vagyunk), és az azóta megrendezett 6-7 pesti versenyből a legtöbbet sikerült behúznom. Szeretem azt hinni, hogy itt jön ki az, tisztes pilóta vagyok, és a gyakori osztagváltásaim miatt szokva vagyok ahhoz, hogy különböző dolgokkal repülök egyfolytában.

Ezzel együtt, a mostani Eszkaláción óriási szerencsém volt Rafy és L Zoli ellen is, Rafy ellen néha konkrétan hülyeséget tárcsáztam be és a kocka mentett meg. A többi meccsen Soontirral ellenben tényleg jól repültem és kedvem lett még vele repülni.

Amit nem tettem meg egyből.

A Brünóban megrendezésre kerülő Cseh Grand Championship (lánykori nevén Cseh Nationals) ajándék struktúrája az egyes frakciókra bontva ad nyereményeket. Azaz ha 4 emberből vagyok 2. legjobb Resistance, akkor hiába vagyok összesítve hátrébb a mezőnyben, mint a 16ból 6. legjobb birodalmi játékos, összesítve jobb nyereményeket szerezhetek.

Így a Rezsi tesztelés ment ezerrel.

Következzen 3 sereg, ami tetszik, de nem hiszem, hogy azokat vinném.

Rey and the girls

(36) Tallissan Lintra [RZ-2 A-wing](1) Heroic(1) Crack Shot(4) Advanced Optics Points: 42

(36) Greer Sonnel [RZ-2 A-wing](1) Heroic(1) Crack Shot(4) Advanced Optics Points: 42

(73) Rey [Scavenged YT-1300](6) Korr Sella(9) Rose Tico(3) Heightened Perception(10) Finn(4) Stealth Device(5) Rey’s Millennium Falcon Points: 110

Total points: 194

A fenti seregben vagy van egy szívós Rey, vagy egy DeathRey, azaz stabilan hoz 4-5 sebeket, de cserébe a 11 élete körök alatt elpárolog. 7 meccsből 1 ment időre vele Tamás FennGurija ellen, ahol igyekezett körbetáncolni, de amikor összejött, nem sebzett elég gyorsan eleget. Kicsit több a lista, mint kockapóker, körök között lenne időm pihenni, de nem egy életbiztosítás.

Poe Wings

(36) Tallissan Lintra [RZ-2 A-wing](1) Heroic(4) Advanced Optics Points: 41

(36) Greer Sonnel [RZ-2 A-wing](1) Heroic(4) Advanced Optics Points: 41

(35) Zari Bangel [RZ-2 A-wing](1) Heroic(4) Advanced Optics Points: 40

(68) Poe Dameron [T-70 X-wing](2) R4 Astromech(0) Jamming Beam(0) Integrated S-foils(1) Heroic(2) Black One Points: 73

Total points: 195

A fenti egy nagyon jó lista, csak fárasztó is. Megvan benne szerintem a lehetőség, hogy kb bármit megverjen, csak hiányzik mögüle a gyakorlat. Nincs nagyon durva countere, de azt se tudnám megmondani, mi ellen jó kifejezetten.

It s the resistance

(29) Finn [Resistance Transport Pod](8) Perceptive Copilot(1) Heroic(4) Advanced Optics Points: 42

(27) Vi Moradi [Resistance Transport Pod](8) GA-97 Points: 35

(35) Zari Bangel [RZ-2 A-wing](1) Heroic(4) Advanced Optics Points: 40

(36) Greer Sonnel [RZ-2 A-wing](1) Heroic(4) Advanced Optics Points: 41

(36) Tallissan Lintra [RZ-2 A-wing](1) Heroic(4) Advanced Optics Points: 41

Total points: 199

Swz45 vi-moradi

A lista lényege, Vi kipécézik magának valakit, az ellene nem használhat fókuszt és még meglesi a tárcsáját. Valamint Finnt, a mini Halálsugarat beteszi 3-5 körrel később az ellenfél fenekébe.

Ez a bonyolult mechanizmus a WH40K-ban ismerős furcsa felhelyezési szabályok előfutára, már-már Deepstrike.

Ha jól be tudod lőni, mikor lesz szükséged Finnre, ez a lista meglepően hasznos. Az Advanced Opticsos Finn kb csak előre tud menni kék manővereket, ezért fontos, hogy az ellenfél hátába, ha tesszük, akkor lesz pár zavartalan lövésköre.

Sajnos ezzel egyet sem gyakoroltam. Ezzel együtt, ki tudja, lehet, ezt viszem, mert szerintem ez az a top squadron, amiről mindenki hallott, aki Brünóba megy, de kb alig játszottak ellene páran.

Na de ennyi Rezsi móka között nem is próbálkoztam mással?

Volt 2 meccsem megint Jake-Luke-Wedge sereggel, de Attila Nantexje (Sun Fac) nagyon elpics@zt@k. De nagyon, 45 perc alatt két Loss.


És ha már Legendák osztaga, akkor még ezzel töltöttem kis időt. Igaz, mint kiderült, Krennicet végig rosszul játszva:

Squad of Legends 2.0

Soontir Fel (53)
Crack Shot (1)
Hull Upgrade (7)
Targeting Computer (3)

Colonel Jendon (46)
Jamming Beam (0)
Director Krennic (4)

“Redline” (52)
Proton Torpedoes (13)

Total: 179

View in Yet Another Squad Builder 2.0

Szóval az Optimized Prototype (Soontir) csak olyan hajóról veheti le a pajzsot, akit a Krennic cipelő már betargetlockolt! Ezt a fontos kitételt teljesen elfelejtettem több meccsen is, így elnézést kérek.

Ez a lista… eszméletlen muris. Van egy óriási “threat magnet”, azaz egy nagy csúnya gonosz Punisher, aki végtelen, dupla módosított torpedót fog kilőni. Van egy támogató, 10 életes, reinforceoló batár, aki csak nem hal meg sohase olyan hamar, mint kéne. És van egy duplamódosító, ini 6-os ász, cefet nagy biddel (21 pont az szinte mindenre bőven elég jelenleg a játékban). És ha rosszat gurít Soontir, ha azt lövi, akit a Lambda is lockolt, Krenniccel elkölthet egy fókusz eredményt is, és sebez/forgat sebet belőle, a fókusza megmarad védekezésre.

Még így is, hogy csaltam, meglepően szar a mérlegem a sereggel, de élveztem vele nagyon a játékot mindig. Ami plusz pont.

Illetve ma egy olyat próbálok ki ,amivel még nem is repültem:

Soontir Fel (53)
Predator (2)
Hull Upgrade (7)
Shield Upgrade (8)

Rear Admiral Chiraneau (76)
Lone Wolf (5)
Moff Jerjerrod (8)
Darth Vader (14)
Novice Technician (4)
Proximity Mines (6)
Hull Upgrade (2)
Dauntless (4)

Total: 189

View in Yet Another Squad Builder 2.0

A 17 életes Deci minden, csak nem könnyen haló, ha jól repülnek vele. Jerjerrod is egy olyan lap, amit a RAC-Whisperben rosszul játszottam. Fontos a hajók ugyan abba az irányba tudnak csak boostolni, ha boostolnak.

Aztán nem is a Jerjerrodos verziót vittem EB-re, hanem a Seventh Sistereset, és nem volt jó üzlet. Nagyon nem. Azóta nem tettem fel a Decimatort, de az átalakított modell nagyon tetszik. Így ma azért felkerül.

Brünó? Hát stresszelni nem fogok, remélem, mert felkészületlen vagyok, de nagyon.

Vörös Ötös, készenlétben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük