Ellenállás újra töltve – POeverdrive

Rafy bejelentette, hogy indul a következő online X-Wing Liga, csak most a megnövekedett igény miatt TTS-en (Tabletop Simulator). A részleteket itt találhatjátok meg.

Így amikor az egy héttel korábbi meccs visszavágóját szerveztük, most a TTS platformot választottuk.

Nem túl sokan rendelkeznek itthon fizikai példánnyal a Heralds of Hope csomagból, és nyugaton se lett egyből népszerű ez a fejlesztés, de mostanra megindult valami, és egy új archetípus lépett életbe: Overdrive Poe, vagy röviden Poeverdrive.

Overdrive thrusters
Resistance conv kit-es (vagy T-70 csoamgos) Poe Dameron

Az ötlet az, hogy Poe jelenlegi pilóta képessége gyakorlatilag az 1.0-ás Push the limit, ami az egyik legnépszerűbb fejlesztés volt az előző kiadásban.

1.0-ás Elite Pilot Talent – Push the limit

Ez a változat annyira népszerű volt egyes pilótákon, hogy még külön tutorial is érkezett ahhoz anno, hogyan ragasszuk rá Soontir Fel-re!

Poe zárt szárnyak mellett az OVerdriveval kényelmesen tud akár egy boost – barrel roll kombinációt tolni, ahol is a második az akciók közül eggyel nagyobb tamplate-et használ! De egy fókusz 2-es boost is remek móka!

Listáink:

Poeverdrive Rey

(62) Poe Dameron [T-70 X-wing]
(2) R4 Astromech
(0) Integrated S-foils (Closed)
(8) Overdrive Thruster
(5) Lone Wolf
(4) Ferrosphere Paint
(5) Black One
Points: 86

(68) Rey [Scavenged YT-1300]
(9) Rose Tico
(6) Korr Sella
(3) Heightened Perception
(9) Finn
(2) False Transponder Codes
(4) Stealth Device
(2) Rey’s Millennium Falcon
Points: 103

Total points: 189

Én mindig szerettem Rey-t, bár a használatában nem jeleskedek, mert túlságosan beküldöm a darálóba, és mint minden Erőhasználó, az nem tesz jót a túlélési esélyeinek.

Rafy Quadjumper bulija:

(48) Talonbane Cobra [Kihraxz Fighter]
(3) Contraband Cybernetics
(2) False Transponder Codes
(6) Stealth Device
(6) Afterburners
(2) Predator
Points: 67

(56) Old Teroch [Fang Fighter]
(8) Stealth Device
Points: 64

(29) Sarco Plank [Quadrijet Transfer Spacetug]
(4) Afterburners
Points: 33

(29) Unkar Plutt [Quadrijet Transfer Spacetug]
(3) Conner Nets
(4) Afterburners
Points: 36

Total points: 200

Rafy ezzel szemben egy quadjumperes összeállítást hozom. A Quadjumper az a hajó, amitől a legkevésbé félek, egészen addig, amíg nem Rafy van a pilótafülkében velük. Eszméletlenül megszívatott már engem rengetegszer, de inkább a Tractor token átalakítás előtt (most már ha traktorozott elszel az ellenfél hatásától, akkor stresszért elfordíthatod a hajódat – köszi nantex-ek). Így nem voltam benne biztos, mire is számítsak.

New 'Star Wars' Comic Reveals What Finn, Rey, and Poe Did After 'The Last  Jedi'
Rey és Poe együtt

Mindig is szerettem Rey-t és Poe-t együtt reptetni, csak eddig a második kiadásban nem éreztem úgy, hogy Poe elég mozgékony lenne, hogy kimásszon minden csávából, vagy éppen elég defenzív lenne ahhoz, hogy túléljen egy komolyabb hibát.

Felhelyezés

A Taktikám arra épült, hogy Rey hamar megszívhatja, Unkar akár egyedül si tudja traktorozni a falcont, aztán megnézhetem magam. Így Rey óvatoskodik, Poe pedig vár egy megnyitást.

Első kör vége

Hát első körben Rafy sem igyekezett keresztül rongyolni az akadályokon, tudta, hogy sokkal jobban jár, ha én megyek át a törmelék mezőn, mintha ő jönne át. A pálya felső harmada szinte akadálymentes, az egy kedvező terep neki.

Második kör vége

Rey egy Sloop manőverrel gyorsan vissza is fordult, Poe pedig óvatosan helyezkedett.

Harmadik kör vége

Rey szerencsére újra vissza tudott fordulni, hála a Rey’s Millenium Falcon címnek. Poe-val igyekeztem felmérni a terepet.

Itt igazán sokat gondolkozzak, hogy a jobb alsó sarok felé meneküljek, ha Rafy rám jön, vagy induljak el a jobb felső sarok felé, attól függően, Rafy pontosan mit lép esetleg még mögé is kerülhetek. Itt ez volt a “greedy” opció, a “sokat akar a szarka” kimenetel, de valahogy biztosítani kell, hogy néha lőjek, aztán lehet futni a megszerzett pontokkal.

A jó döntés valószínűleg a jobb alsó sarok felé menekülés / csalogatás lett volna.

A Quadjumper afterburnerrel boostolt, hogy elvontassa Poe-t a Spacetug tractor array-jel, de pont Range 1-en kívül maradt

Rafy megérezte a vérszagot, és egy hármas manőver majd boost után pont lemaradt arról, hogy megtraktorozza pici Poe-mat. Ami fájt volna, mert stresszel az űrszemétre rakással és nem kéket állítottam be.

Rafy helyezkedése és Poe balra 3 enyhe lépése.

Ezután Poe a Black one segítségével előre 3-asat ment majd egy balra 2-es Barrel Roll kivitte minden tűzívből és Old T-t a bullseye-omba tette, így még zárt szárnnyal is 4 kockával lőttem. A módosítatlan lövés ne mtalálta el a Fang fightert (Lone wolfról megfeledkeztem). Cserébe ionizáltam saját magamat a Black one – nal, hogy weapon disabled token helyett iont kértem.

Itt kötött ki Poe
Negyedik kör vége

Tudtam, hogy Rey-jel most bele kell húzni, de megfeledkeztem Rafy egyetlen aknájáról, így azt TELIBE kaptam.

Rey a 3 derékszöggel kívánja Poe-t tehermentesíteni, de így pont rászalad a piros talpas Quadjumper által kidobott Conner Net-re
Poe kapott Traktort, de Rafy trükkösen nem mozgatott, hogy én se fordíthassam el stresszért a hajót.

A Contraband cybernetics-sel megforduló Talonbane Cobra Bullseye-ban látta a szegény Poe-mat, így amikor lock-olta, hiába volt Ferrosphere Paintje a T-70-esnek, nem kapott stresszt a Kihraxz.

Ötödik kör vége

Rey elvesztette a Stealth Device-át az aknától, Poe vesztett 3 pajzsot Talonbane-tő, majd lefelezte az egyik Quadjumper, Rey sikeresen jammelte a False transponder code-zal és PAige-dzsel Old T-t, majd sebzett egyet a Fang-be és ezzel leesett az ő Stelth Device-a is.

Rafy erői léptek, az enyém most próbálnak majd

Hátrányból jó játszani, nem? A lényeg, hogy tudjak most majd fókuszálni egy célpontot a két hajómmal.

SPOILER: Ilyen nem történt a meccs hátralévő részén.

Old T blokkolta Rey, hogy ne lője, Poe meg valami paraszthajszállal pont befért Talonbane elé, majd próbált futni, remekül jött a 2-es boost fókusz után. Itt most szerencsém volt és nem feleződött le Poe.

Hatodik kör, Poe szerencsére nem sérült

Poe okosan megtippelte, hova mennek az ellenfelei, de megitn nem sebzett Range 1-ből. Rey megfordult és elkezdte lőni a Kihraxszot.

Hetedik kör vége

Poe-val vigyáznom kellett Talonba-nel, mert könynedén sebezhet 4-et is a T-70-esbe. Végül egy Quadjumper megint eltalálta a T-70-est. Rey messziről sorozta a Kihraxszot továbbra is, miután meg lett blokkolva.

Nyolcadik kör vége

Ezután megint vártam egy traktorozásra Rafy-tól, de megint nem mozgatott arrébb. Így egy kicsi a rakás alakult ki a pálya közepén.

Talonbane és Old T egy fura ötlettől vezérelve igyekeztek kifordulni a pálya széle felé, amit nagyon megbosszult a Panicked pilot krit, amit Rey-től kapott. Talonbane talán 2 életen maradt fent, azaz ő is adott fél pontot.

Kilencedik kör vége

Egy két életes Talonbane és egy 3 életes Old T-ből aránylag könnyen tudtam volna pontot lefaragni, hiszen ekkor körülbelül 5 pont hátrányban voltam.

A piros Quadjumper megint jött traktorozni és megint nem mozgatta el Poe-t, pedig megint úgy készültem, hogy arrébb leszek pakolva. Így Rey a T-70-esnek ütközött, de Poe sikeresen elmenekült egy olyan fura helyről, ahonnan se sima barell rollok, se sima boostok nem vitték volna ki csak a kettő jobbra boost. Az Overdrive thrusters visszahozta erősen az árát így, hogy én léptem a meccsen utoljára.

A lenti képen is látható board pozícióban végül az egész jól védekező Old T helyett a sárga Quadjumper lefelezésére tettem fel a meccset, talán volt is rá lock-om korábbról. a passzív módosításoknak, Rey pilótaképességnek, Erőnek, Finnek és a kockaistennek hála sikerült lefelezni azt a űrkukáskocsit, míg Rey elég jól megúszta a válaszlövéseket, elég kevés módosítással kellett volna 5-öt sebeznie Rafynak a Falconba a fél pontért (Az YT-1300-as eddig még talán érdemi lövést nem is kapott a meccsen, maximum távolról módosítatlanokat a Quadjumperektől egyszer-egyszer).

Tizedik kör vége

Végeredmény: 51 – 43

Csak tíz körös lett ez a mérkőzés (én azt szoktam vallani, hogy 75 percbe bele kell férnie 11+ körnek). A tárcsázás az én oldalamon elég gyorsan ment, Poe akcióival voltam el néha sokáig, hogy éppen az adott szituációból hogyan kapja majd a legkevesebb lövést.

Fura volt a szerep, amit betöltött. Kihasználtam az ász szerepét, mert ha nem utoljára lép, biztosan sokkal több lövést kap és menthetetlenül leesik. Azonban nem sikerült vele sebeznem, sőt, csak rajta vesztettem pontot. Viszont elvonta a Falconról a tüzet (bár Rafy így is elég jól kontrollálta az YT-1300-ast bombákkal és blokkolásokkal). Rey meglepően hamar el tud fogyni, ha nincsen Ereje védekezéshez és sok lövést kap egy körben.

Jól játszottam? Hát Poe-val berepülni Rafy seregének közepébe nem votl a legokosabb, és lehet, ott is a Weapon Disabled-et kellett volna kérnem az Ion helyett, hogy el is tudjak menekülni azzal a lendülettel, ha már rossz helyen voltam. Ott az a 3 seb lehetett volna még több is.

Köszönöm a meccset Rafynak, és köszönöm, hogy elolvastad a beszámolót! Amíg nem találkozunk újra, addig is

Vörös Ötös, készenlétben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük