Environmentek – első bevetés

Ősz Ásza 4/6 Kivételesen Environment-Környezet kártyás esemény volt. Ami az én értelmezésemben azt jelentette, hogy 6 darab előre kiválasztott Környezetből minden fordulóra sorsoltam 1-1-et a verseny elején, így az adott fordulóban mindenki ugyan annak a hatásnak volt az elszenvedő alanya.

Első forduló: Countdown

Ebben a misszióban az egyik akadály egy Electro proton bomb. Mint második játékos, a speciális szabályok szerint játszi könnyedség volt eltolni egy körrel a felrobbanást, amikor nekem lett volna jó, és felkészíteni a következő körös robbanásra a bombát, amikor meg neki lett volna.

Megjegyzés: Tabletop simulatoron játszottam az első fordulót, azt meg nem igazán tudom most rögzíteni, így jött az ötlet, hogy megint írok, ha már speckó formátum.

Seregem:

Rey (68)
Rose Tico (9)
Korr Sella (6)
Finn (10)
Rey’s Millennium Falcon (2)

Zizi Tlo (41)
Heroic (1)
Starbird Slash (1)
Proton Rockets (6)
Advanced Optics (4)

Tallissan Lintra (36)
Heroic (1)
Starbird Slash (1)
Proton Rockets (6)
Advanced Optics (4)


Total: 196

View in Yet Another Squad Builder 2.0

részletes felhelyezési szabályok (számítógépen nálam látszanak de mobilon nem, erre még megerősítést várok másoktól is)

Greggel még nem sokat játszottam. Egy érdekes, mid inis scum összeállítást hozott, ini 3-as drága Starviper, egy elég kopasz IG meg egy Krassis Trelix a Firespray-ben, Autoblasterrel. A trükkösen forgatható A-Wigneket kicsit féltettem, hogy majd Autoblasterrel lelövi kritekkel az égről. Főleg, hogy hiába forgatja mondjuk hátra az A szárnyú a tűzívét, attól még kivédhetetlen lesz az Autoblaster krit.

2. kör vége

A második körben eléggé ráestem a StarViperre, aki azt hitte, biztonságban lesz az akadály mögött (akkor még mögötte volt, fenti képen már Virago-val boost-olt!). 2 pajzsa bánta Rey egy pajzsáért cserébe, a Firespray eléggé lemaradt, elcsípte a felhőt és nem tudott beboostolni a csatába.

A tervem az volt, amihez ez a lista alapvetően ért. Túlrepülök az ellenfelemen. Kivéve, hogy Zizit betettem rakétázni, mert a Starvipertől fordulás és Barrel roll mókázást vártam.

3. kör vége

A 3. kör nekem nagyon jól jött ki milliméterre minden, míg Gregnek borzasztóan. A Starviper pont fennakadt Talli-n, míg az IG Rey-en. Zizi 4 találatot bevitt a Proton rakétával (szerencsémre így is pont bullseye-t fogott) , Rey az IG pajzsait párologtatta el, aki nem tudott a sikertelen elsődleges támadása után duplázni a Range 1ben lévő A-szárnyúakra a Synced turretjével.

Ezután volt egy kis helyezkedés, ekkor robbant fel a bomba, IG sérült még talán, Rey nekiment a Firespraynek és megúszott egy csúnya támadást.

5. kör, 3 támadásból 9 seb a Firespray-be pár kritnek hála

A Falcon megfordult és visszaboost-olt stresszesen, ahogy kell a Rey title-vel. Tali proton rakétája, Rey kvázi 5 kockás lövése és Zizi piszkálódása majdnem letörölte a Firespray-t, aki a vissza lövésből Rey-t pont nem felezte le.

Ezután Rey üldözőbe vette az IG-t, az A-Wingek meg befejezték Krassis Trelix-et.

Megdöbbentő lett számomra a végére, hogy 200-0 lett az eredmény. Persze Rey lefeleződése nem rajtam múlt, de az A-Wingek kb. lövést se kaptak.

2. Forduló Clouzon-36 Deposit

A bányászott gázfelhők berobbannak, ha azon keresztül védekező fél sérül kritet, abban az esetben. Akkor mint egy remek bomba, Range 0-1ben sebeznek.

Meglepően unalmasnak találtuk ezt a Environmentet. Senkinek sem robbant be gázfelhő, meglepően szellős volt a pálya, az ellenfelem droidjai gond nélkül rám tudtak zúdulni

1. kör – helyezkedés

Nem hittem volna, ennyire gyorsan berongyolnak a szeparatisták. Akkor lehet, nekem is megérte volna előre tódulni!

Mindegy, már elköteleztem magam a forgolódás mellett. Már csak jól kéne belőle kijönnöm.

2. kör, további manőverezgetés, Attila nyit a pálya közepe felé.

Igyekeztem jó helyzetet kialakítani a 3. körre. Bár Attila 2. Körös lépése se pont az volt, amivel számoltam.

3 kör vége, Tali rakétája és Rey leszedtek 1-1 Vulture-t.

A 3. körben siekrült egy elég nagy előnyt kialakítanom… látszólag. 2 droid veszteség mellett is leszedték fele Rey-t, ami pont 48-48-as állást hozott.

4. kör közepént a Starbird Slash bekapcsolt!!!! és ennyi.

A 4. kör közepén Rey meg lett blokkolva, éstalán nem is a legjobb módon, és még Talli is fennakadt a Sárga HMP-n.

Rey egy 4 kockás autoblastertől sérült 5 öt, Talli elbukta a pajzsait.

Nagyon nagy hátrányba kerültem, könnyed 70 pont kb lerepült a pályáról, majd elnéztem a HMP mozgását és fennakadtam vele Talli-val

Talli leesett itt.

Zizi- ben volt az Erő, sajnos kb semmit se sebzett a rakétája, de utána módosítás nélkül kilőtte a lila vulture-t.

Zizi menekül 1 életen, lecsipkedték a HMP-k. Mindig fókuszt kértem a pilóta képességből, de több körben is sérült, de magmaradt… jobb lett volna az evade!

Végül nem sokáig menekült az A-szárnyú.

Trükkösen a traktor token után elfordultam jobbra 90 fokot stresszért, de megint meghaltam fókusszal védekezve :/

Pont kedden raktam ki egy videót arról, hogy mi az elfogadható és nem elfogadható balszerencse. Egyikünknek se volt túl erős kockája, és tudomásul kellett vennem, hogy a balszerencsém azért nem volt annyira vészes, nyilván pár akció a blokkolt Tallinak jól jött volna, vagy Zizi evade kérése fenntartotta volna őt és 3-mal lett volna több élete abban a körben, amikor is vége lett a meccsnek.

Végeredmény: 112-200

Tanulság: Kalani Attila listájában meglehetősen erősnek tűnik, vagy nagyon meg kéne változtatnom, hogyan repülök ellene… azaz erős 😀 Nem mondom, hogy most ezt egyből nerfelni kell, de figyelni kell rá a jövőben, hogyan teljesít. Nagyon sok lockot adott, ami extrém módon megdobta a droidok egyébként is jó akció ökonómiáját.

3. Forduló Asteroid shower

Erre a fordulóra sajnos már páratlanul lettünk volna, így ebből kimaradtam.

Amit a többiektől hallottam, az alapján a 3 kipróbált környezet közül ez volt a legtaktikusabb.

Az alakzatban lassan forduló lázadó hajók keresnek befordulásra alkalmas helyet.

Azért meg lehet keseríteni például egy nagy talpas hajó életét, ha pont a Range 1 határára odateszünk elé egy nagy követ.

Tanulság

Mindkét meccsen kijött az, hogy aki ütközik és akció nélkül marad, az veszít.

A listám kicsit Glaas-cannon, nagy sebzés, kicsit megárt neki a hiba és/vagy a koncentrált tűz. Starbird slash t még nem érzem.

Köszönöm, hogy elolvastátok a beszámolót! Gratulálok itt is Csabának a győzelemhez!

Vörös Ötös, készenlétben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük