Red Squadron – Pozsonyi kiruccanás – BattleReport

Avagy hogyan nem szereztem Corran Horn altartot.

Avagy a Lázadók tovább nyomulnak a szembeszél ellenében.

Szeptember 21-én elmentünk a “szomszédos” Pozsonyba életünk első HyperSpace Trialjére. Elég casual módon volt csak megrendezve, a kommunikációt sem vitték túlzásba.

A Ligán kipróbált seregemet (részletes beszámoló itt) gondoltam, hogy viszem. És ahogy két héten át csőtörés és betegség miatt még ezzel sem tudtam gyakorolni, nem hogy más listát próbáljak ki, sikerült meggyőznöm magam, hogy most tényleg csak a játék öröméért és egy Corran Horn alt artért mentem ki. Esetleg Top 16 kocka maximum, de ez már nem elvárás, mert most nincs mögötte érdemi felkészülés. 6 mérkőzéssel a hátam mögött futok neki egy újabb nemzetközi versenynek.

Szerencsére szép számban felvonultunk magyarok, 9-en a 28 indulóból! Ahogyan voltak csehek, szlovákok és osztrákok is, kis híja volt, hogy nem egy “magyar” verseny lett a dologból. És még volt pár hazai pilótatársunk, aki indult volna. 

De nem volt hely. Ami azért érdekes, mert szerintem a HS Trial megrendezéshez a bolt vállalja, hogy 64 főt leültet, ha törik, ha szakad, de ez itt messze nem állt a szervezők rendelkezésére. Feltételezem hogy 16 asztalnál többet nem tudtak volna bezsúfolni. ez a 14 elég kényelmes eloszlásban volt, de elég hosszú (140 cm × 70 cm ?) kártyaasztalok voltak egymás mellé téve, és így voltak elég jó szintkülönbségek egyes pályákon. Szerencsére csak egy meccset játszottam olyan asztalon, ahol ez zavaró volt, de volt asztal, amire ha rátenyereltél, nekiállt billegni. 

Ja, és nem a Wave 2 kitet osztották ,hanem a Wave 1-et, amiben nincs is Corran Horn. Hát ja, elég szomorú voltam, de mindegy. Show must go on!

Első mérkőzés, Szabó Gergő

Minimális eltéréssel ez a múltkori Ligadöntő visszavágó volt. 
Csak a mérkőzés elején csináltam pár képet, amikor gyorsabban betárcsáztam, amikor már “feszült” lett a mérkőzés, akkor nem jutott eszembe.

A múltkori hibából tanulva Arvelt akartam lelőni egyből, ha sikerül megblokkolnia valakit tőlem, az Intimidation, token elvevés és Arvel Range 0 lövése túl nagy előny. Szerintem elég jól sikerült az első lövéskörbe bemenni, bár a Jakem leütközte a Wedgeem, ahelyett, hogy jó kis fókuszt adott volna neki.

Luke és Wedge torpedója (utóbbi nem volt dupla módosított) csak két pajzsot vett le Arveltől, cserébe a Lukeom vesztett egyet. A következő körben agresszívan berepültem, Wedgeem (kritikus sérülés is jött be szépen talán minusz 1 agi) sérült sokat meg Gergő Lukeja, és a Wedge is bukta a pajzsokat.


A következő körben össze-vissza ütköztünk, Lukeom is lesérült, Wedgem befordult Gergő Lukeja mögé, és bízott egy szerencsés, gyilkos lövésben. Most elmaradt, de következő körben összejött. Igaz, akkor az én Wedgeem is belehalt. Lukeom egy hull seb mellett visszaépítette a pajzsokat és várt egy jó lövéskört.

Nagyon beküldte Arvelt és Jakejét, de nem sikerült blokkolni. Gonosz Wedge beért Range 3ba, de kapott egy nagy pofont az Ini7en lövő Luketól. Jakeem meg Crackshot predator fókusszal megölte Arvelt, és egy pajzs vesztéssel megúszta a kört. A következő körben a kocka már határozottan az én oldalamra állt, és egy újabb Ini7es bűvészkedés megölte Wedgeet, majd Gergő pontot mentve a fél Jakekel meglépett.

Eredmény: Győzelem. 

Itt még aránylag sikerült végig koncentrálnom, de már ezután nagyon fáradt voltam. 

2. Mérkőzés osztrák rebel beef

Wedge, Jake, Braylen, Norra Ion turrettel és Expert Handlinggel. A felhelyezésen teljesen megvertem magam. Lukeot tettem be Wedge helyére, Wedgeet kínomban Luke mögé, és mielőtt ki tudtam igazítani az alakzatot, már joustba keveredtem egy ebben jobb listával.

Ezért a felhelyezés bakiért és a szemberepülésért már boritékolható volt a vereség, a nagyarányú különbség abból adódott, hogy üres oldalt lehet, nem is volt osztrák ellenfelem kockáin.

Braylen 2 torpedó és egy A-Wing lövéstől annyit sérült, mint én Wedgeem 2 db 3 kockás támadástól. Ellemfeleim a meccs során végig kitartó szerencséje miatt nem bírta abbahagyni az elnézést kérést, de nekem nagyobb problémám volt, hogy míg ő minden kritikus körben jól használta Jakeet és ki tudott osztani fókuszt másnak, enyém aszteroidára lépve halt meg.

Az Expert handling Norra is jobb volt, mint gondoltam volna. Végül 40 perc alatt, Braylent és fél Norrát leszedve haltam meg. 

Ebédszünetben 1-1-es állással 17. voltam 28ból, tehát nem álltam olyan jól a kockák megszerzéséhez.

Ha már Corran nem volt, a kocka készlet kell otthonra. 

3. Mérkőzés, Cseh Oto

Oto (?) Prágából kocsizott le aznap reggel, de ő hiába autózott 5 órát, jobban kitartott a koncentrációja. Obi és Anakin Delta R2meg egy üres Bravo Squadron Pilot. 

Obi-Wannal cselezett, de amíg Wedgedzsel kergettem, Anakint be tudtam lockolni.Anakin valamiért előbb lőtt, mint Wedgeem, és az általam megblokkolt Jakeem elen hit fókusz fókusz fókuszt dobott. 3 erőt elköltött, Jake 3 blankkel válaszolt, halott. Wedge cserébe lelőtte Anakin pajzsait, majd a köv körben meg is semmisítette a jedit. 

Nálam Luke volt a tank, a bravot két torpedóval is csak karcolgatta. 
Ellenfelem kétségbeesett, rossz lépéseket hozott, de bejöttek neki alapvetően. Mire meghalt a bravo, fél életeb volt Kenobi, és Lukenak volt pajzsa, Wedge sértetlen, full droiddal. Innen 20 perc alatt kikaptam életem leggyengébb játékával. Sorban rossz döntések, a minősíthetetlen kategóriában.

Egyszerűen… Tippem sincs, mi volt. Ellenfelemmel utólag beszélgetve kiderült, ő is csodálkozott, mert kb azért nem adta csak fel, hogy MoVot mentsen.

Ezt a meccset én vesztettem el, és nem ő nyerte meg sajnos. 
Ellenben a MoVom elég jó volt, 150+, ha nyerem a következőt, még jó vagyok a top 16ra.

4 mérkőzés, helyi szlovák srác

Helyi szlovák srác alapvetően nem játszott jól, de csak nehéz csatározásban tudtam megverni. 

A Han (Saw, R2D2), Wedge, Jake listája érdekes volt és hasonló alapelvű az enyémhez, csak Luke helyett egy körbe lövő, szintén passzívan jól módosító hajó. 

Az elején sikerült mindkét torpedót kilőni Wedgere, aki hála a mateknak (és hogy támadásra megtartotta a fókuszát) meg is halt. 

Ezután Han levadászásával nem boldogultam olyan jól, fel-alá forgolódtak az X-Szárnyúak, hogy majd Han mögé jussanak, de az YT-1300-as kb csak döcögött előre.

Itt is voltak hibáim, mint amikor Jakekel fókuszt akartam adni Skywalkernek, de elbizonytalanodtam, hogy az előre boost beférne-e, (simán), és enyhe boostot mentem, amivel egy Range 1es lövés maradt ki Hanra.

Végül úgy döntöttem, most elfutok, mert 20 perc van hátra, pontban vezetek (nagyon kevéssel) , de még Range 3ban Han lelőtte úgy Lukeot, hogy már fixen fél életre zuhant. Előny az ellenfélnél. 

Ezen a meccsen is megtartottam a TL-ot, hogy 1 kockát ne dobjak újra, mert biztam benne, még el tudom lőni a torpedómat.

Utolsó reményem kb az volt, hogy Han, látva, hogy menekülök, botor módon utánam jön át egy törmeléken, én meg vissza 3 T-Rollozok Range 3ba, és beleeresztem a torpedót. 6 hull 1 pajzson volt már egy ideje. Szerencsémre így történt. Han szembe fordult velem, tűzívek oldalra, bekapott egy torpedót, sérült 4et, 1 pajzsot visszatöltött, majd következő körben egy ini7es lövés kivégezte, miközben ellenfél Jake annyira sietett, hogy felrobbantotta magát egy aszteroidán, hogy lőhessen ebben a körben (így persze nem lőtt).

Győzelem 200-117-re.

Utózmány

Összesített 12. helyre sikerült feljönnöm, ami (sajnos) Piedl Zsolt swiss 4. helye után a második legjobb magyar teljesítmény volt aznap.  Gratulálok ezúton is Zsoltnak!

Hát az ember mindig jobbat remél, de most nem éreztem magam formában, sok hibát vétettem a felkészületlenségem és a fizikai állapotom miatt, így több nyereménnyel mentem haza, mint amire számítottam előzetesen. Ezzel együtt, a fene az egészbe, hogy Corrant nem kaptam!

Vörös Ötös, készenlétben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük